Inceputurile diversificarii reprezinta un mare stres pentru orice mamica. Fiecare aliment este introdus treptat, peste tot este plin de piure. Ah, si momentul de glorie maxima: bebe a inghitit o lingurita de mancare! Un drum anevoios, insa si placut de parcurs atat de mami cat si de micut.
Nu este de mirare, asadar, ca te simti asaltata de sfaturi din toate directiile. Dar asta-i una, iar miturile sunt cu totul alta mancare de peste si te pot duce la capatul rabdarii. Mancarea preparata acasa nu scapa nici ea de ideile preconcepute. Multe mamici cred ca este ceva foarte complicat, care necesita indemanare si organizare la sange, ceva ce parintii ocupati nu ar putea face niciodata. Fals! Mai jos gasiti cele mai comune mituri despre mancarea preparata in casa, pentru bebelus.
Mitul #1: Prepararea mancarii acasa iti ia mult timp
Realitatea: Iti ia exact atat cat vrei tu
Sa ii prepari micutului mancarea acasa nu iti ia mai mult decat sa o cumperi. In plus, daca obisnuiesti sa faci mancare pentru restul familiei, nici nu-ti vei da seama cand ai gatit. Pregatesti cartofi dulci pentru friptura de duminica? Pune cateva bucatele deoparte, ca sa le faci piure pentru bebe.
Daca nu esti pasionata de gatit, vei petrece cam 60 de minute pe saptamana sa ii gatesti celui mic. In aceasta ora intra pregatirea ingredientelor, prepararea termica, maruntirea, depozitarea si curatenia de dupa. Daca faci portii mai mari, le poti pune la congelator astfel incat sa ai suficienta mancare pentru o saptamana intreaga.
Mitul #2: Prepararea mancarii acasa costa mult
Realitatea: Vei face economie
Prepararea mancarii acasa costa mai putin decat sa o cumperi. Mai ales daca alegi produsele de sezon. Astfel, vei face economie, iar bebelusul se va bucura de cele mai proaspete produse.
Mitul #3: Trebuie sa cumperi aparatura sofisticata
Realitatea: Daca ai cateva dotari de baza in bucatarie, ai tot ce-ti trebuie
Nu ai nevoie de roboti scumpi ca sa prepari mancarea bebelusului. Tot ce ai nevoie se gaseste, probabil, in bucataria ta: un aparat de maruntit sau o simpla furculita, farfurii, cani, caserole pentru frigider etc. Produsele asa-zis „create special pentru bebelusi” sunt, in realitate, produse pe care majoritatea oamenilor le au deja. Doar ca sunt vandute la suprapret.
Mitul #4: Trebuie sa stii sa gatesti ca sa poti sa prepari mancarea copilului
Realitatea: Gatesti pentru un bebelus, nu pentru un critic culinar
Ce cumperi la borcan este comoditate, nu o explozie de arome. Indiferent de competentele tale in bucatarie, sa fii sigura ca vei reusi sa prepari mancare gustoasa pentru bebelusul tau.
Categorie: Bebelus | Data publicarii: 2016-12-08 | Autor: Mamici Smart
Lasa un comentariu